Archonti na Netflixu: Gnostická kosmologie a seriál Stranger Things, symbolika(Netflix 上的執政官:諾斯底宇宙論與《怪奇物語》系列、象徵主義)

Archonti na Netflixu: Gnostická kosmologie a seriál Stranger Things, symbolika(Netflix 上的執政官:諾斯底宇宙論與《怪奇物語》系列、象徵主義)



來源:Věděním ke svobodě(從科學到自由)13.2.2024

Gnostičtí telestaiové (ti, kteří byli orientováni na cíl) minulých staletí byli většinou předkřesťanští věštci zasvěcení do mystérií (byli známí také jako synové Setha). Ve skutečnosti je obtížné přesně definovat, kdo byl nebo nebyl „skutečným gnostikem“, ale tato otázka je mimo rozsah článku. Samotný termín „gnostik“ pochází od Henryho Morea (1614 – 1687), který tak označoval náboženské skupiny, které jsou ve starověkých pramenech pojmenovány jako „gnostikoi“ (řecky: „ti, kteří mají gnózi, neboli ‚vědění‘ “).

幾個世紀前的諾斯底派(Telestians)(那些以目標為導向的人)大多是基督教之前的神諭者,他們都是神秘的啟蒙者(他們也被稱為塞特之子)。事實上,很難準確界定誰是或不是 "真正的諾斯底派",但這個問題超出了本文的討論範圍。‘’諾斯底" 一詞源自亨利-莫爾(Henry More,1614-1687 年),他用這個詞來指那些在古代文獻中被稱為"諾斯替"(希臘語:"擁有悟性或' 知識'的人")的宗教團體。

Informace o gnostické kosmologii, použité v následujícím článku, pocházejí z knihy Johna Lashe Not in His Image z roku 2006.

下文中使用的有關諾斯替宇宙論的資訊來自約翰-拉什(John Lash)2006 年出版的《不是以他的形象》(Not in His Image)一書。

Řecké přídavné jméno gnostikos („vedoucí k poznání“ nebo „náležející k poznání“) poprvé použil Platón k popisu kognitivní nebo intelektuální dimenze učení, na rozdíl od praktického přístupu vzdělávání.

希臘文的形容詞 gnostikos("通往知識" 或 "屬於知識" )最早由柏拉圖用來描述學習的認知或智力層面,與教育的實踐方法相對。

Ve 2. století našeho letopočtu však název gnostikoi přijaly i různé křesťanské skupiny.

但在西元 2 世紀,gnostikoi 這個名稱被各種基督教團體所採用。

Kdo jsou Archonti a jak vznikli podle gnostické kosmologie?

根據諾斯底宇宙論,誰是大天使,他們是如何出現的?

Sophia je mytologické jméno, které gnostici dali před staletími „bohyni“ inteligenci, která se před eony ponořila do země a oduševnila ji takříkajíc přes galaktický střed. Telestaiové byli rituálně schopni psychicky komunikovat se sofiánskou inteligencí, přijímat vize a vhledy; „ona“ byla vnímána jako mléčně bílé světlo. Pokud je Gaia planetou, Sophia (tvůrčí proud zvuku a světla, AKA, informace) je Aeon, který se ve snu ocitl na planetě a ocitl se takříkajíc „v pasti“. „Ona“ není fyzická planeta, aby bylo jasné, ale spíše se podobá vnitřnímu psychickému životu, nebo její niternosti. „Její“ ponor do naší místní sluneční soustavy vytvořil podle gnostiků neočekávanou závadu v „matrixu“, kterou vznikly bytosti typu anorganické umělé inteligence zvané Archonti, z řeckého archaia, což znamená „předchozí“, „první“, „na začátku“. (Kořen „a“ označuje „první“ nebo počátky)

索菲亞(Sophia)是諾斯底教派在幾個世紀前賦予智慧 "女神" 的神話名稱,她在很久以前沉浸在地球上,並使地球靈性化,可以說跨越了銀河中心。泰勒斯提亞人在儀式上能夠與索菲亞智慧女神進行心靈交流,獲得幻象和洞察力;"她" 被認為是一道乳白色的光。如果蓋婭(地球)是一顆行星,那麼索菲亞(創造性的聲光流,又名訊息)就是永旺,她在夢中發現自己被困在一顆行星上。說穿了,"她" 不是一個有形的星球,而是更類似於內在的精神生命,或者說是它的本體。根據諾斯底派(Gnostics)的說法,"她" 沉浸在我們當地的太陽系中,在 "矩陣" 中產生了一個意想不到的故障,從而產生了被稱為 Archons(執政官)的無機人工智能類型的生物, Archons(執政官)源自希臘文 archaia,意思是 "以前"、"首先"、"開始"(字根 "a" 表示 "首先" 或開始)。

Náčelníkem Archontů je Demiurg (Ialdaboath), který se mylně domnívá, že je tvůrcem všeho stvořeného. Tento pomýlený „bůh“ (někteří ho přirovnávají ke křesťanskému Jahvemu) staví svůj nebeský domov ze zbytkové/inertní atomové hmoty, což je planetární systém, který obýváme, i když nezahrnuje Slunce, Měsíc a Zemi ( trinární „organický“ systém v gnostickém myšlení).

大神的首領是惡魔(Ialdaboath|姚達柏斯),他誤以為自己是萬物的創造者。這個被誤導的 "神"(有人把他比作基督教的耶和華)用殘留/惰性原子物質建造了他的天國,這就是我們居住的行星系統,即使它不包括太陽、月亮和地球(諾斯替思想中的三元 "有機" 系統)。

Archonty (nebo Archony) považuje kabalistická tradice za prvotní kosmické elementály, nebo entity myšlenkové formy, AKA egregoriály. Tato parazitická stvoření obývají paralelní realitu, která není vzdálená té naší.

卡巴拉傳統認為大天使(或稱阿瓊恩)是原始的宇宙元素,或者說是思想形式實體,又稱 egregorials。這些寄生生物居住在離我們不遠的平行現實。

 

Pavoučí bytosti: Ialdaboath a Mozkožrout
蜘蛛生物:Ialdaboath(姚達柏斯)與噬腦者

Nejbližší vizuální reprezentaci toho, jak by pro nás Ialdaboath mohl vypadat, je zlovolná pavoučí stínová bytost vyobrazený v populárním seriálu Stranger Things na Netflixu. Seriál odkazuje na tyto archontské entity jako na „pavoučí bytosti“ – něco, s čím se setkali i jiní po celém světě. Zajímavé je, že v tomto představení bytost – známá jako Mozkožrout (v originálu se jí říká Mind Flayer a Shadow Monster) – existuje ve své vlastní paralelní dimenzi (kterou děti nazývají Obrácený svět (Upside Down) – což je odkaz na Dungeons and Dragons).

最接近 Ialdaboath(姚達柏斯)外形的視覺代表是 Netflix 熱門影集《怪奇物語》(Stranger Things)中描繪的邪惡蜘蛛陰影生物。該劇將這些類似大君的實體稱為 "蜘蛛生物" -- 世界各地的其他人都曾經遇過這種生物。有趣的是,在這部劇中,這種實體被稱為 "噬腦者"(在原著中被稱為 "心靈剝離者" 和 "陰影怪物" ),它存在於自己的平行維度中(孩子們稱為 "顛倒世界",指的是《龍與地下城》)。



Mind Flayer, neboli Mozkožrout. Temné monstrum z obráceného světa, které se snaží skrz psychickou kontrolu prokousat do našeho světa a ovládnout ho.

心靈吞噬者,或稱為 "噬腦者"。這是一種來自反轉世界的黑暗怪物,它試圖透過精神控制侵入我們的世界並佔領它。

Mozkožrout (The Mind Flayer) se ze své vlastní paralelní reality neustále snaží proniknout do našeho světa. Nejprve tím, že napadne mysl lidí, převezme je (ovládne je) a ovládá jejich myšlenky, vnímání, slova a činy, přesně tak, jak bychom to očekávali od Archona.

心靈吞噬者不斷地試圖從自己的平行現實世界滲透到我們的世界。首先,它侵入人們的大腦,控制他們的思想、感知、言語和行動,就像我們想像中的大君一樣。

Živí se – stejně jako skuteční Archoni – vztekem, bolestí a utrpením (lidskými emocemi). V pokročilé fázi seriálu si Mozkožrout vytváří groteskní tělo z tisíců rozpuštěných krys a pak i ze slepených lidí. Krysa je živočišný druh, který ve své historii velice trpěl rukou člověka, její symbolika s sebou přináší utrpení, neštěstí, smůlu, smrt a mor. Použití tohoto symbolu proto není náhodné. Mozkožrout je tedy doslova postaven z kolektivní zvířecí bolesti a z utrpení.

他和真正的大惡魔一樣,以憤怒、痛苦和苦難(人類情感)為食。在系列的後期,"食腦者" 用成千上萬隻溶解的老鼠和粘合在一起的人類製造了一個怪異的軀體。老鼠是一種在人類歷史上飽受折磨的動物,它的象徵意義是痛苦、不幸、厄運、死亡和瘟疫。因此,使用這一符號並非偶然。因此,"食腦者" 確實是由動物的集體痛苦和苦難打造而成的。

Ve vyvrcholení 3. řady seriálu Mind Flayer uspěje ve vybudování ještě většího těla ze svých infikovaných lidských hostitelů (tentokrát už ne krys) tím, že je přitáhne do svého doupěte v temném suterénu opuštěného skladu (představující strach , odcizení a všeobecnou temnotu naší postindustriální doby).

在《心靈殺手》第三季的高潮部分,他成功地將受感染的人類宿主(這次不再是老鼠)引到他位於廢棄倉庫黑暗地下室的巢穴中(代表恐懼、疏離和後工業時代的普遍黑暗),從而製造出一個更大的軀體。

Rozpouští je zevnitř a vytvoří si z nich odpudivé tělo, které trochu připomíná obřího pavouka – tvora, který v lidech už dlouho vzbuzuje strach.

他從內部溶解它們,並製造出一個有點像巨型蜘蛛的令人厭惡的軀體,這種生物長期以來一直讓人類感到恐懼。

Pseudo-Ialdaboath, alias Mind Flayer, tak vtahuje své legie psionicky nakažených (posedlých), nevědomých zombíků do temných a prázdných průmyslových útrob strachu a izolace, kde – plný nenávisti k lidstvu – vybuduje tělo z jejich kolektivní podvědomé sebenenávisti.

偽姚達柏斯,又名 "心靈剝離者"(Mind Flayer),就這樣把他那些被幻術感染(附身)、不知情的殭屍軍團吸引到黑暗、空曠、充滿恐懼和隔離的工業地獄中,在那裡,他滿懷對人類的仇恨,用他們集體潛意識中的自我憎恨製造出一個軀體。

Jeho hlavním obsedantním záměrem je vyhledat a fyzicky zničit jedinou bytost, která stojí v cestě k realizaci jeho plánu konzumovat a ovládnout náš svět. Je to dívka Eleven, která má pasapsychologické schopnosti.

他的主要目的是尋找並摧毀一個阻礙他吞噬和主宰世界計劃的人。這個人就是擁有超能力的女孩 Eleven(11)。


Eleven, mladá žena s paranormálními schopnostmi, která vidí do jádra věcí. Jediná naděje na záchranu seriálového světa, která dokáže zastavit Mozkožrouta.

Eleven(11)是一位擁有超自然能力的少女,她能洞察事物的本質。她是拯救連載世界的唯一希望,能夠阻止食腦者。

El , neboli Eleven, je dítě, které bylo ukradeno své matce avychováno v tajné podzemní laboratoři, kde se podrobila výcviku psionických schopností. Když utekla ze zajetí, dostala jméno podle čísla 011, vytetovaného na předloktí. Prátelé ji podle toho začali přezdívat „El“. (elle je také francouzské zájmeno, které znamená „ona“). V symbolice příběhu diváci sledují boj ultimátního zla s božsky nadanou mladou ženou.

艾爾(El),或稱為 "十一",是一個從母親身邊被偷走的孩子,她在一個秘密的地下實驗室中長大,並在那裡接受了幻術能力的訓練。當她逃脫囚禁後,她的前臂上刺有數字 011,因此被命名為 "011"。在故事的象徵意義中,觀眾看到的是終極邪惡與一位天賦異禀的年輕女性的較量。

Historicky mají průměrné lidské davy (bioroboti) ve svém nevědomí uložený program, který jim káže zničit druhého, pokud je ten druhý považován za hrozbu. Může ohrožovat staré požádky i pouze tím, že je jiný.

從歷史上看,普通人類暴民(生物機器人)的無意識中都儲存著一個程序,這個程序會告訴他們,如果對方被認為是威脅,就會摧毀對方。即使只是與眾不同,它也能威脅老問。

El je mladá dívka, s obrovskými psionickými schopnostmi. Je schopna i dálkové špionáže a psychokineze. Nese si v sobě obrovksé trauma z doby, kdy na ní experimentovali v Hawkins National Laboratory, kde byla držena v zajetí a vychována jako metaforická laboratorní krysa, zbavená šance na normální dětství. Dalo by se říci, že je její nevědomí uzamčeno v neustálém boji s vědomím a hledá jakoukoli příležitost, jak ho přemoci, oklamat, zhypnotizovat a ovládnout.

艾爾(El)是個年輕女孩,擁有超強的幻象能力。她還能進行遠端間諜活動和精神控制。她在霍金斯國家實驗室接受實驗時留下了巨大的創傷,在那裡她被囚禁起來,像一隻隱喻的小白鼠一樣長大,被剝奪了正常童年的機會。可以說,她的潛意識一直在與她的意識鬥爭,尋找一切機會來壓制、欺騙、催眠和控制她的意識。

V El se Archontický Demiurg (Mind Flayer) setkává se svou ideální partnerkou v podobě Innocenta, dítěte pojmenovaného po mistrovském čísle jedenáct, což mimo jiné znamená i vysoce rozvinutou intuici/psi schopnosti.

在艾爾身上,大天使魔王(心靈剝離者)遇到了他的理想伴侶 -- "無辜",一個以主宰數字 11 命名的孩子。

El je věštkyně, s imunitou vůči viru archontické mysli. Vidí temného iluzionistu takového, jaký je.

艾爾是先知,對大魔頭的心靈病毒免疫。 她能看清黑暗幻術師的真面目。

Mind Flayer (Ialdaboath) ví, že nemůže předběhnout nebo ovládnout její mysl. Může jen doufat, že ji zničí. A pokud se to nepodaří, riskuje své vyhlazení jejíma rukama.

心靈剝離者(Ialdaboath|姚達柏斯)知道自己無法超越或控制她的心靈。他只能寄望於摧毀她。如果失敗,他就有可能在她手中毀滅自己。

Ona je také Mág (konkrétně šaman), v jungiánské terminologii.

用榮格的術語來說,她也是一個法師(特別是巫師)。


Nezaslepená a jedinečná El, je žolík v pasti nadvlády stínového monstra; rozžhavená jiskra vědomí, stojící proti obrovské a temné tyranii stínu (včetně traumatu v kolektivním nevědomí). Vidí pod povrch a skrz kouzla Mind Flayera. Je stále při vědomí, a tudíž imunní vůči jeho psychickému vampirismu.

她是沒有被蒙蔽的獨一無二的艾爾,是被陰影怪獸統治所困的小丑;是站在龐大而黑暗的陰影暴政(包括集體無意識中的創傷)面前的意識火花。他透過心靈剝離者的魔力,看到了她的表象之下。她仍然有意識,因此對他的精神吸血鬼免疫。

Prozíravost a silný vnitřní zrak Eleven, je rozhodující i pro uzdravení jejího vnitřního zraněného dítěte.

Eleven 的先見之明和強大的內在視力,對於治癒她內心受傷的孩子也至關重要。

 

Obnova nevinnosti
恢復純真

Ve vyvrcholení seriálu ve 3. sérii je symbolický okamžik, kdy se děj spouští do zmučené mysli zmanipulovaného poskoka Billyho, bratra a tyrana své mladší adoptivní sestry Maxine.

在第三季的劇情高潮中,有一個具有象徵意義的時刻,劇情進入了被操縱的隨從比利 -- 他的弟弟和欺負他的養妹瑪克辛 -- 受盡折磨的內心世界。

Billy je od dětství těžce traumatizovaný a plný nevyřešeného vzteku, a proto je od začátku ideální cíl pro Mind Flayera a jeho manipulaci. Billy, který v seriálu začne plnit úlohu Mind Flayerova poskoka, přidrží oslabenou Eleven na podlaze, zatímco se k ní blíží stínové monstrum snaží se ji zlikvidovat.

比利自幼飽受創傷,滿腔怒火難以平息,從一開始就是心靈剝離者操弄的最佳目標。比利在本系列中開始扮演心靈剝落者的隨從角色,他將虛弱的 Eleven 抱在地上,這時一個影子怪物正靠近她,試圖將她處理掉。


Eleven v tu chvíli zoufale skenuje Billyho mysl a získává vzácnou dávno zapomenutou vzpomínku z jeho dětství. Okamžik čisté dětské nevinnosti, sdílený s jeho nyní zesnulou matkou na pláži.

在那一刻,十一拼命掃描比利的大腦,找回了一段珍貴的、早已被遺忘的童年記憶。那是他與已故母親在海灘上共享的純真童年。

„…Utíkal jsi směrem k ní na pláži… Byli tam rackové. Na hlavě měla klobouk s modrou stuhou; dlouhé šaty s modro-červenými květy a žluté sandály pokryté pískem. Byla hezká… a ty jsi byl šťastný.“

"......你在沙灘上向她跑去......那裡有海鷗。她戴著一頂有藍色絲帶的帽子穿著一條有藍色和紅色花朵的長裙還有一雙沾滿沙子的黃色涼鞋她很漂亮......你很開心"。

Toto vyprávění vytrhne Billyho z jeho hypnotického transu a zlomí Ialdaboathovo psionické sevření.

這段敘述讓比利從催眠的恍惚中清醒過來,並打破了 Ialdaboath(姚達柏斯)的幻術控制。

Vzpomínka a integrace této potlačené části sebe sama, připomene Billymu jeho lidskost. Znovu napojený na nevinnost svého vnitřního dítěte a svou lidskost, vstává na nohy a čelí Stínové příšeře. Démonický Mind Flayer už ho neovládá. Billy už není pouhým přenašečem myšlenkového viru nenávisti a nadvlády, protože se ve svém nitru dotkl prastaré jiskry lásky – lásky ke své matce, která je v jeho nitru stále živá.

回憶和整合自己被壓抑的這一部分,讓比利想起了自己的人性。他重新找回了內心純真的童心和人性,站起身來面對暗影怪獸。心魔不再控制他。比利不再只是仇恨和統治思想病毒的攜帶者,因為他觸動了古老的愛的火花 -- 他母親的愛 -- 在他的內心依然鮮活。

Billyho poslední akt je vznešené a dobrovolné sebeobětování. Vzdoruje Mind Flayerovi, vzdává se násilí stínu. Staví se jako lidský štít a umožňuje netvorovi, aby ho zničil fyzicky, nikoli však duchovně. Tím vykoupí Eleven a jejím přátelům vzácné vteřiny navíc, aby mohli uniknout.

比利最後的行為是崇高而自願的自我犧牲。他反抗 "心靈剝離者",向陰影的暴力投降。他把自己當作人肉盾牌,讓怪物摧毀他的肉體,卻沒有摧毀他的精神。這為 Eleven 和她的朋友們贏得了寶貴的逃生時間。

Billyho smrt v seriálu nese symboliku natažených paží ve stylu ukřižovaného Ježíše; obětní beránek chrání nevinné před hněvem šíleného demiurga.

比利的死在系列中具有象徵意義,就像被釘在十字架上的耶穌伸出雙臂一樣;替罪羔羊保護無辜者免受瘋狂惡魔的憤怒。

Skupina je takto zachráněna, dimenzionální portál Mind Flayera je uzavřen a on se vrací zpět do svého temného zvráceného světa Upside Down.

大家因此獲救,心靈剝離者的時空之門被關閉,他回到了黑暗扭曲的顛倒世界。

Billyho rozhřešení a vykoupení spočívá v obětování vlastního života, aby ochránil lidskou vizi, nevinnost, vědomí a svobodnou vůli před všestravujícím strachem, temnotou a tyranií. Integrace jeho vlastního stínového materiálu je jeho záchranou před osudem horším než smrt: být sklizen Mind Flayerem a stát se součástí jeho stínů.

比利的赦免和救贖在於他犧牲了自己的生命,以保護人類的視野、純真、意識和自由意志免受恐懼、黑暗和暴政的吞噬。他將自己的影子材料整合在一起,從而擺脫了比死亡更可怕的命運:被 "心靈剝離者" 收割,成為自己影子的一部分。

Scéna připomíná poslední akt sebeobětování v Matrixu, když Neo umožňuje strojům, aby se k němu připojili a znovu nahráli jeho vědomí zpět do Matrixu, výměnou za příměří mezi lidmi a umělou inteligencí.

這一幕讓人想起《駭客任務》中最後的自我犧牲行為,尼奧允許機器加入他的行列,並將他的意識重新上載回母體,以換取人類與人工智慧之間的休戰。


Archonti jsou považováni za formu umělé inteligence. To, co je Stínové monstrum pro seriál Stranger Things, jsou stroje pro filmovou sérii Matrix.

大天使被認為是一種人工智慧。就像《怪奇物語》系列中的《影子怪物》一樣,這些機器也是《駭客任務》系列電影中的人工智慧。

 

El – Eleven – 11
艾爾 - Eleven - 11

Jedenáctka představuje nové začátky a čistotu. El nemá žádné skryté plány, žádnou touhu někomu ublížit a chce skončit s rozvíjejícím se chaosem.

Eleven 代表著新的開始和純潔。El (艾爾)沒有隱藏的目的,不想傷害任何人,只想結束正在發生的混亂。

Stínové monstrum je zuřivost, strach, bolest a zloba sama o sobě. Stejně jako virus mysli, který se odehrává v kolektivním lidstvu, se snaží pouze replikovat a ovládnout.

影子怪物是憤怒、恐懼、痛苦和憤怒本身。就像在人類集體中上演的心靈病毒一樣,它只尋求複製和控制。

El je singularita, čistá a neposkvrněná, zatímco Mind Flayer je polární opak, agregace strachu, traumatu, bolesti a zloby nevědomého lidstva. Po infikování hostitele, ho Mind Flayer/Mozkožrout uvede do jakéhosi bezduchého bdělého transu – což je bohužel v tuto chvíli dobrý popis část lidstva, která se každý den nevědomky zamořuje archontickým virem, zejména prostřednictvím masmédií, které chrlí programy na kontrolu mysli, nastavené ultrabohatými elitáři, kteří ovládají politiku, mediálně-farmaceutický průmyslový komplex) i celosvětové dění.

艾爾是純潔無瑕的奇點,而心靈剝離者則截然相反,是無意識人類的恐懼、創傷、痛苦和憤怒的集合體。在感染宿主之後,"心靈剝離者" / "猴子" 會讓宿主陷入一種無意識的清醒恍惚狀態 -- 不幸的是,在這一點上,"心靈剝離者" / "猴子" 很好地描述了人類中的一部分,他們每天都在不知不覺中感染了古生物病毒,尤其是透過大眾傳媒,傳播由控制政治、媒體 -- 製藥工業綜合體的超級富豪精英們設置的心靈控製程序)和世界事件。



 
Archontický mentální virus
古老的精神病毒

Když je ponechaná v bezvědomí nebo represi, šíří Stínová příšera nekontrolovaně svůj Archontický virus. Hloubkové vidění, neboli proces sebereflexe, introspekce a alchymistické integrace našeho vnitřního stínu, je lékem na jeho hrůzovládu.

當處於無意識或壓抑狀態時,影子怪獸就會肆無忌憚地傳播它的 "精神病毒"(Archontic Virus)。深度視覺,或自我反省、內省和煉金術整合我們內在陰影的過程,是治癒其恐怖的良方。

Potřebujeme vidět jako Eleven: S nevinností a jasnou vizí, abychom vytvořili nový začátek jak osobně, tak i kolektivně. Tváří v tvář temnotě získáváme šanci stát se hrdinou a znovu se zrodit, mocnější než předtím.

我們需要像 "十一" 一樣:用純真和清晰的視角來創造個人和集體的新開端。面對黑暗,我們有機會成為英雄,浴火重生,比以前更強大。

Stejně jako satanský Ialdaboath, i Stínové monstrum ze seriálu Stranger Things vytváří pseudo-životní formy z mrtvé hmoty (doslova rozpouští a znovu vytvoří nová těla z mrtvých, ať už to byli lidé nebo krysy); jsou to jen simulacra, postrádají skutečnou životní esenci a kreativitu.

《怪奇物語》中的 "陰影怪物" 與撒旦的 "姚達柏斯" 一樣,都是用死物製造偽生命體(從字面上理解,就是用死人或老鼠的屍體溶解並再造出新的軀體);它們只是模擬物,缺乏真正的生命本質和創造力。

Demiurg je pánem kenomy – anorganické mrtvé hmoty vnějšího chaosu – nebo si to alespoň myslí.

神魔是 "kenoma" -- 外在混沌的無機死物 -- 的主宰,或者說他是這麼認為的。

Ialdaboathova i Mind Flayerova první a nejzákladnější forma manipulace se netýká hmoty, ale mysli, kterou se snaží napadnout a ovládat (strhnout). Odtud může dojít k následné manipulaci s hmotou prostřednictvím infikovaných hostitelů, přesně jak je znázorněno ve Stranger Things. Mind Flayer, který postrádá skutečnou tvůrčí sílu, je parazit nejvyššího řádu a psychický násilník. Může unést, nakazit a kooptovat, ale – na rozdíl od svých lidských cílů a zástupců – je zbaven skutečné kreativity. Není skutečně „živý“, spíše je ztělesněním smrti a entropie.

Ialdaboath(姚達柏斯)和心靈剝離者的第一種也是最基本的操縱形式不是物質,而是心靈,他試圖入侵並控制(摧毀)心靈。從那時起,就可以透過受感染的宿主對物質進行後續操縱,就像《怪奇物語》中所描述的那樣。心靈剝離者缺乏真正的創造力,是最高等級的寄生蟲和精神強姦犯。他可以綁架、感染和收買,但與他的人類目標和代理人不同,他沒有真正的創造力。它並非真正 "活著",而是死亡和熵的化身。

Prvními a obvyklými cíli Mind Flayera jsou děti, protože ty ve své nevinnosti a čistotě – s jasnou vizí, odvahou, nevinností a bezúhonností – představují největší hrozbu pro jeho plán ovládnutí lidstva prostřednictvím kolektivního psychického viru, nevyřešených traumat a bolesti.

心靈剝離者的首要和慣常目標是兒童,因為他們天真純潔 -- 擁有清晰的視野、勇氣、純真和正直 -- 對他透過集體精神病毒、未解決的創傷和痛苦控制人類的計劃構成了最大的威脅。

Mladý chlapec Will, s přezdívkou Moudrý (the Wizard, jeho postava v D&D), je začínající médium a šaman, s jednou nohou v lidském světě a jednou nohou v Upside Down / stínové Archontické realitě. Je prvním cílem Mind Flayera. Will takříkajíc channeluje monstrum, i když neochotně.

一個名叫威爾的小男孩,綽號 "巫師"(他在D&D 中的角色),是一個有抱負的通靈師和薩滿,一隻腳踏在人類世界,一隻腳踏在顛倒世界/ 陰影阿肯提克現實世界。他是心靈剝離者的第一個目標。可以說,威爾是在不情願的情況下引導怪物的。

Will a jeho přátelé – mezi něž patří i Eleven jako rezidentní orákulum a ochránkyně skupiny – musí synergicky spolupracovat a mařit pokusy Mind Flayera zničit je a převzít kontrolu nad celou lidskou biosférou pomocí tyranské kontroly a nastolením homogenního zombie bezvědomí.

威爾和他的朋友們 -- 其中包括作為群體常駐神諭和保護者的Eleven -- 必須協同合作,挫敗 Mind Flayer(心靈剝離者)想要摧毀他們的企圖,並透過專制控制和強加同質無意識殭屍來控制整個人類生物圈。

Eleven a její přátelé společně ztělesňují archetypy a rysy nevinnosti, magie, vize/vidění, vůle, odvahy a bezkonkurenční síly spolupracující skupiny zaměřené na své poslání. Fungují v harmonii proti zdánlivě nepřekonatelné síle stínu a svůdné, hypnotické iluze kolektivního nevědomí.

Eleven 和她的朋友們共同體現了純真、魔力、遠見/憧憬、意志、勇氣的原型和特質,以及專注於完成使命的協作團體的無與倫比的力量。他們以和諧的方式對抗看似不可戰勝的陰影力量和集體無意識的誘人催眠幻覺。

To vše budeme potřebovat i my, abychom společně postoupili vpřed a zabránili tomu, aby globalistická archontická agenda totální technokratické kontroly (Great Reset, NWO) nastala. Musíme si jen vybrat. Postavte se stínu – nebo jej nechte, aby vás ovládl prostřednictvím svých nevědomých služebníků.

我們將需要所有這一切來共同前進,阻止技術官僚全面控制(大重置、NWO)的全球主義大君議程。我們只需做出選擇。是站出來對抗陰影 -- 還是讓它透過其不知情的僕人來控制你。

 

Doporučení na závěr
最後的建議

Možná můžete pocítit touhu si seriál po tomto rozboru pustit, pokud jste ho ještě neviděli. Je vhodné vás varovat, že seriál je v první sérii ještě víceméně stravitelný, ale od druhé série je natolik zlovolný a natolik prostoupený zlem a podprahovými programy, že je nutné se po každém sledování energeticky vyčistit a zharmonizovat. Pokud cítíte energie, neudělá vám to vůbec dobře. Raději se seriálu vyhněte a rozhodně na to nenechte koukat své děti. V seriálu je vyobrazené strašné zlo, které nakazí diváka.

如果您還沒有看過該系列,那麼在本分析之後,您可能會有觀看該系列的衝動。值得提醒的是,該系列在第一季中還有多少可以消化,但從第二季開始,它就變得非常惡毒,充滿了邪惡和潛意識的目的,因此每次觀看後都有必要對自己進行能量上的清理和協調。如果你感覺到了能量,那對你沒有任何好處。最好不要觀看該節目,更不要讓孩子觀看。該節目描述了一種可怕的邪惡,會感染觀眾。


© aluska.org 2024

留言

熱門文章