Co se s námi skutečně děje, když spíme?(我們睡覺時究竟發生了什麼事?)

Co se s námi skutečně děje, když spíme?(我們睡覺時究竟發生了什麼事?)


來源:Věděním ke svobodě(從科學走向自由)21.4.2024

V roce 1984 se Robert Monroe a jeho tým v The Monroe Institutu věnovali výzkumu zážitků mimo tělo (astrální cestování). Ze svého výzkumu vyvodili řadu závěrů, které byly ve velkém souladu s okultním chápáním světa. Konkrétně zjistili, že všichni lidé se během spánku přesouvají z dimenze hmotného světa do světa astrálního a žijí tam dočasně mimo své tělo. Během fáze hlubokého (neboli „delta“) spánku je lidské vědomí zcela odděleno od fyzické reality a cestuje do jiných dimenzí.

1984 年,羅伯特-門羅(Robert Monroe)和他在門羅研究所(The Monroe Institute)的團隊對靈魂出竅體驗(星際旅行)進行了研究。他們從研究中得出了一些結論,這些結論非常符合神秘學對世界的理解。具體來說,他們發現所有人類在睡眠時都會從物質世界的維度進入星體世界,並在那裡暫時脫離身體生活。在深度睡眠(或 "德爾塔" 睡眠)階段,人類的意識完全脫離物質現實,進入其他維度。

Nějaká forma energie (kterou známe obecně pod pojmem Duše) vstupuje do těla před narozením člověka a odchází po jeho smrti. Bere si s sebou své zkušenosti a poznatky.

某種形式的能量(我們一般稱之為靈魂)在人出生前進入身體,並在死後離開。它帶走了自己的經驗和知識。

Lidské a jiné formy vědomí jsou ze své podstaty nefyzické. Během smrti se lidé přirozeně přesunou do prostředí (do dimenze), které rezonuje s vibrační matricí jejich bytosti. Žádný systém víry, iluze, akce nebo myšlenky během života ve fyzickém světě nemohou změnit tento proces. Ať už se nám to líbí, nebo ne, přežijeme smrt svého fyzického těla.

人類和其他形式的意識本質上是非物質的。在死亡過程中,人類會自然地進入一個與他們的振動矩陣產生共鳴的環境(維度)。在物質世界生活期間,任何信仰體系、幻覺、行動或思想都無法改變這個過程。無論我們願不願意,我們都將在肉體死亡後存活下來。


Okultisté už dávno před tímto výzkumem věděli, že když někdo usne, jeho vyšší princip v astrální podobě vystupuje ven z fyzického těla, přičemž hmotné i éterické tělo zůstávají na lůžku, zatímco se astrální tělo vznáší nad nimi. Ve spánku tedy jednoduše používáme své astrální tělo místo fyzického.

早在這項研究之前,玄學家就知道,當一個人入睡時,他的星光體形式的高級原理就會從肉體中升出,讓物質體和以太體躺在床上,而星光體則在他們頭頂盤旋。因此,在睡眠中,我們只是使用星光體而不是肉體。

V mezopotámské literatuře je vyjádřena myšlenka, že duše – nebo její část – vystupuje z těla spícího člověka a skutečně navštíví místa a osoby, které spící vidí ve spánku.

在美索不達米亞的文學作品中,有一種觀點認為,靈魂(或靈魂的一部分)會從熟睡者的身體中出現,並實際訪問熟睡者在睡夢中看到的地方和人物。

Kmen Poso Alfures ze Sulawesi v Indonésii věří ve tři duše: vitální princip (inosa); intelektuální (angga) a božský prvek (tananoa), který opouští tělo během spánku a cestuje ve snech.

印尼蘇拉威西島的波索阿爾弗雷斯部落相信有三個靈魂:生命原則(inosa)、智力(anggga)和神聖元素(tananoa),後者在睡眠中離開身體,在夢中旅行。

Inosa je základní princip člověka, může být detekován v žilách a tepnách. Je člověku dán jedním z velkých přírodních jevů, zejména větrem. Tanoana je božství v člověku a po smrti se vrací ke svému pánovi, Poewempala boeroe. Vychází z těla během spánku a vše, co vidí, šeptá spícímu do ucha , který o tom sní. Podle jiného výkladu je tanoana substancí, kterou člověk žije, myslí a jedná. Tanoana člověka, rostlin a zvířat je stejné povahy. Když je tanoana zničena, nebo zcela odejde, člověk zemře.

伊諾薩是人類的基本原則,它可以在靜脈和動脈中檢測到。它是大自然現象之一賦予人類的,尤其是風。塔諾納是人體內的神性,死後會回到它的主人 Poewempala boeroe 那裡。它在睡眠時從身體裡出來,把它所看到的一切悄悄傳到睡眠者的耳朵裡,睡眠者會夢見它。另一種解釋認為,塔諾納是人類賴以生存、思考和行動的物質。人、植物和動物的 "塔諾納" 具有相同的性質。當塔諾納被破壞或完全消失時,人就會死亡。

I mezi jinými kulturami existují variace na toto trinární téma. Jde o sdílený koncept nějakého inteligentního principu, který se během spánku odděluje od fyzického aspektu.

即使在其他文化中,也有關於三位一體主題的變體。這是一個共同的概念,在睡眠時,某種智能原理將自身與物質方面分開。

Spisovatel Manly P. Hall v knize The Secret Teachings of The Ages píše o tom, že si eleusinští zasvěcenci starověkého Řecka (asi 1600 př. n. l. – 392 n. l.) „uvědomili, že duše opouštěla tělo během spánku, nebo byla schopna opustit tělo přes speciální výcvik, který nepochybně byli schopni poskytnout.“

作家曼利-P-霍爾(Manly P. Hall)在《時代的秘密教義》(The Secret Teachings of The Ages)一書中寫道,古希臘(約公元前 1600 年 -- 公元 392 年)的埃琉西尼啟蒙者 "意識到靈魂在睡眠時會離開身體,或透過特殊訓練能夠離開身體,而他們無疑能夠提供這種訓練"。

Badatel v oblasti astrálního cestování a spisovatel Sylvan Muldoon (1903-1969) okolo roku 1920 napsal, že se astrální tělo každou noc pohybuje mimo fyzické tělo, což mu umožňuje absorbovat kosmickou sílu, neboli pránu. Čím dále se astrální dvojník vydával, tím snadněji mohl nabírat tuto kosmickou energii. Vzdálenost mezi astrálním a fyzickým tělem určovala hloubka spánku a míra dosažené regenerace.

星體旅行研究者和作家希爾凡-馬爾敦(Sylvan Muldoon,1903-1969 年)在 1920 年左右寫道,星光體每晚都會在肉體之外移動,從而吸收宇宙力量或氣。星光體替身走得越遠,就越容易吸收宇宙能量。星光體和肉體之間的距離取決於睡眠的深度和實現再生的程度。

Člověk totiž není živen pouze stravou, ale také energií. Čím více jste unavení, tím více se astrální tělo ve vašem spánku vzdaluje od fyzického, aby získalo energii. Odtud pramení představa, že astrální projekci může napomoci půst, fyzická nemoc, nebo jiné oslabení.

因為人的營養不僅來自食物,也來自能量。人越疲倦,星光體就越會在睡眠中遠離肉體以獲得能量。因此,禁食、身體疾病或其他衰弱都可能有助於星光體投影。

Jak člověk postupně usíná a jeho spánek se prohlubuje, jeho astrální dvojník postupně stoupá, dokud se nevzdálí natolik, aby se mohl začít potulovat po astrálu a prožívat snové scénáře, nebo dokud se před probuzením nevrátí zpět do fyzického těla.

當一個人逐漸入睡,睡眠加深,他的星光體替身也會逐漸上升,直到它足夠遙遠,可以開始在星體中漫遊,體驗夢境,或者直到它在醒來之前回到肉體。

Sylvan Muldoon také poukázal na to, že vědomá astrální projekce zabraňuje procesu obnovy energie, zatímco nevědomá projekce je potřebná pro správné zotavení ve spánku. Je to základní potřeba, aby člověk mohl správně fungovat. Sylvan Muldoon popsal, že zatímco sníme a vznášíme se mimo naše tělo, v podstatě žijeme své fantazie v proudu vědomí.

希爾凡馬爾敦也指出,有意識的星光體投射會阻礙能量恢復過程,而無意識的投射則是睡眠中正常恢復所必需的。這是一個人正常工作的基本需求。希爾凡馬爾敦描述說,當我們做夢並漂浮在體外時,我們基本上是在意識流中生活在自己的幻想中。


Teosofický okultismus na počátku 20. století uvedl, že lidé v noci fungují v astrálním těle, a jakmile je hotovo, začíná práce v mentálním těle. Když se i mentální tělo zcela zorganizuje, „je mnohem flexibilnějším prostředkem než astrální tělo a dokáže mnohé, co astrální nedokáže“.

20 世紀初的神學神秘主義認為,人們在晚上在星光體中工作,一旦完成,就開始在精神體中工作。當精神體也完全組織起來時,"它是一個比星光體靈活得多的載體,可以做很多星光體做不到的事情"。

Dennett (stejně jako každý vážený astrální cestovatel) potvrzuje Monroeův závěr, že všichni každou noc vybočujeme z fáze fyzického časoprostoru, abychom prožívali zkušenosti mimo tělo.

丹尼特(以及每位值得尊敬的星體旅行者)證實了門羅的結論,即我們每晚都會走出物理時空階段,獲得出體體驗。

Theosof Charles W. Leadbeater napsal o astrálním cestování v roce 1915: „Mezi námi je mnoho těch, kteří jsou schopni provádět (a vykonávají každý den svého života) tento elementární magický akt při plném vědomí – kteří přecházejí z jedné roviny do druhé dle libosti; a pokud si to jasně uvědomí, ukáže se, jak groteskně absurdní je obyčejné nerozumné tvrzení, že něco takového je naprosto nemožné. Je to jako někomu tvrdit, že je nemožné, aby usnul, a že pokud si myslí, že někdy spal, tak měl halucinace.“

神智學家查爾斯-W-利德比特(Charles W. Leadbeater)在 1915 年談到星體旅行時寫道:"我們當中有許多人能夠在完全有意識的情況下完成(而且每天都在完成)這一 基本的神奇行為 -- 他們隨意地從一個平面穿越到另一個平面;如果他們清楚地認識到這一點,就會發現那種認為這種事情完全不可能發生的無理斷言是多麼荒謬可笑。好比告訴一個人,他不可能睡著,如果他認為自己睡過覺,那他就是產生了幻覺"。

V knize Průlom ke kreativitě (z roku 1967) Shafica Karagulla popisuje širokou škálu paranormálních fenoménů, včetně zážitků řady lékařů, kteří: „byli citlivými osobami a navštěvovali speciální přednášky, když v noci spali. Nejednalo se o obvyklé snové zážitky. Neobjevuje se žádná z irelevantností, které jsou se sny běžně spojovány. Tyto přednášky byly stejně přesné a jasné, jako ty ve vysokoškolské hodině. Dotyčný lékař při tomto zážitku dostával instrukce a informace, které jsou přesné a často užitečné v jeho práci… Ještě palčivější zjištění bylo, že se ve stejných třídách objevovali také jejich společní přátelé a známí, kteří si ze svého AC pamatují úplně stejné přednášky na stejná témata…“

在 1967 年出版的《突破創造力》一書中,沙菲卡-卡拉古拉(Shafica Karagulla)描述了一系列超自然現象,包括一些醫生的經驗:他們是 "敏感的人,晚上睡覺時參加特別講座。這些都不是常見的夢境體驗。沒有出現通常與夢境相關的無關現象。這些講座就像大學課堂上的講座一樣精確、清晰。在這種體驗中,醫生得到了準確的指示和信息,這些指示和信息在他的工作中經常是有用的....。一個更令人深思的發現是,他們共同的朋友和熟人也出現在同樣的課堂上,並記住了他們的交流中關於相同主題的完全相同的講座......"

Sdílené zkušenosti jsou silným důkazem o existenci nelokální holografické reality. Jedním z hlavních senzibilních lékařů, které Karagulla zmiňuje, byl doktor Philip, kterého jeho pacienti milovali a často s ním konzultovala klinika Mayo pro jeho pozoruhodný rozhled. Před lidmi zatajoval skutečnost, že to bylo jeho „vyšší smyslové vnímání“, které mu umožnilo tak efektivně pracovat jako lékař. Uměl nahlédnout do těl svých pacientů, pozorovat kterýkoli z jejich orgánů a okamžitě detekovat patologii bez vnější pomoci. Během několika minut viděl kompletní zdravotní stav pacienta pouhým pohledem na něj a navíc mohl předkognitivně vidět další průběh zjištěného stavu.

這些共同經驗有力地證明了非局部全像現實的存在。卡拉古拉提到的主要通靈醫生之一是菲利普醫生,他深受病人愛戴,梅奧診所經常向他諮詢,因為他具有非凡的洞察力。他向人們隱瞞了一個事實,那就是正是他的 "高級感官知覺" 讓他能夠如此有效地開展醫生工作。他可以觀察病人的身體,觀察他們的任何器官,並在沒有外界幫助的情況下立即發現病變。只需幾分鐘,他就能透過觀察病人的身體狀況看出他的健康狀況,此外,他還能預知所發現病症的進一步發展。

Tyto schopnosti před lidmi pochopitelně skrýval a řekl Karagullovi, aby informace sdílel až poté, co zemře.

自然,他對人類隱瞞了這些能力,並告訴卡拉格爾只有在他死後才能分享這些資訊。

Během svých nočních výletů se ocital na lékařské fakultě, kde se konaly jasné a logické přednášky; ráno si podrobně pamatoval vše, co tam bylo řečeno.

夜遊時,他發現自己來到了醫學系,那裡的講課條理清晰、邏輯性強。

V těchto hodinách byl trénován tak, aby viděl do těla pacienta, aby rozeznal jeho stav a funkce. Tato schopnost se dokonale promítla do jeho každodenních lékařských operací a vedla jeho diagnostické a léčebné postupy.

在這些時間裡,他被訓練成能夠看到病人的身體,辨別他的狀況和功能。這種能力完美地轉化為他的日常醫療操作,並指導他的診斷和治療程序。

Karagullova přítelkyně Vicki byla další z nočních astrálních studentek, které celý svůj život ve spánku navštěvovaly stejné budovy a výuková centra. Architektura těchto budov byla jednoduchá, ale nepodobala se ničemu, co Vicki viděla ve fyzické realitě.

卡拉古洛的朋友維姬是另一個夜間星體學生,他們一生都在睡夢中拜訪相同的建築和教學中心。這些建築的結構很簡單,但與維姬在現實中看到的任何建築都不一樣。

Ve třídách jí učitel/lektor předvedl jako učební pomůcky trojrozměrné myšlenkové modely, které mohl libovolně otáčet a měnit. Vicki si pamatovala každé slovo z těchto přednášek a na Karagullovo naléhání některé poznatky zapsala pro budoucí generace. Třídě byl ukázán „schematický model neutronu v atomu železa“. Znázornila to jako spirálu s určitým počtem závitů, přičemž dva konce spirály tvoří středovou linii uvnitř cívky kolmou k rovině závitů spirály.

在教室裡,老師/講師向她展示三維心理模型作為教具,她可以隨意旋轉和改變。維姬記住了這些講課的每一個字,在卡拉古洛的堅持下,她也寫下了一些知識留給後代。她向全班展示了 "鐵原子中子的示意模型"。 她把它描繪成一個有一定數量線圈的螺旋,螺旋的兩端在線圈內部形成一條垂直於螺旋線圈平面的中心線。

Vicki byla také schopna po telefonu ověřit astrální přítomnost svého přítele na jedné noční lekci. Dotyčný člověk potvrdil, že na této strální hodině skutečně byl také, pamatoval si stejnou třídu, i když si z přednášených informací pamatoval méně.

維姬也透過電話驗證了她男友在一夜課堂上的星體存在。當事人證實,他確實也上過這堂擱淺的課,而且還記得同樣的課程,儘管他記得的資訊比較少。


© aluska.org 2024

原文:https://aluska.org/co-se-s-nami-skutecne-deje-kdyz-spime/

留言

熱門文章